
Domácnost
10 způsobů použití soli v kuchyni
Sůl máme všichni doma, ačkoliv se neřadí mezi zdravější suroviny, neobejdeme se bez ní. Zde je deset tipů na využití soli v kuchyni.
- 24 hodin předtím, než budete péct kuře, posypte jej solí. Kuře bude tak krásně šťavnaté.
- Další maso osolte hodinu před přípravou taktéž pro uvolnění šťávy.
- Před každým nalitím palačinkového těsta na pánvičku potřete povrch pánvičky hrubozrnnou solí zabalenou v plátýnku.
- Sýr nezplesniví, když jej zabalíte do papírové utěrky namočené ve slané vodě.
- Listovou zeleninu zbavíte nečistoty a kamínků, když ji na 15 minut namočíte do studené slané vody. Potom stačí jen propláchnout pod tekoucí studenou vodou.
- Chcete-li, aby jablka, hrušky, či brambory nezhnědly, namočte každý ukrojený plátek do misky s mírně osolenou studenou vodou.
- Vajíčka vařená natvrdo neprasknou a budou se lépe loupat, když do vody na vaření přidáte sůl.
- Mléko vám může vydržet otevřené v chladničce téměř dvojnásobnou dobu. Stačí, když do nově otevřené krabice mléka přidáte špetku soli.
- Jestliže jste nechali kávu v ohřívači příliš dlouho a zhořkla, zneutralizujete tuto pachuť zrnkem soli.
- Chuť kakaových nápojů a dezertů zvýrazníte přidáním špetky soli.
Znáte a používáte tyto tipy? Víte o dalších způsobech, jak využít sůl v kuchyni?
=========
KÁVA – POHLCOVAČ PACHŮ
DOMÁCÍ PRÁŠEK DO MYČKY
No Comment