10 způsobů použití soli v kuchyni

10 způsobů použití soli v kuchyni

Sůl máme všichni doma, ačkoliv se neřadí mezi zdravější suroviny, neobejdeme se bez ní.  Zde je deset tipů na využití soli v kuchyni.

  1. 24 hodin předtím, než budete péct kuře, posypte jej solí. Kuře bude tak krásně šťavnaté.
  2. Další maso osolte hodinu před přípravou taktéž pro uvolnění šťávy.
  3. Před každým nalitím palačinkového těsta na pánvičku potřete povrch pánvičky hrubozrnnou solí zabalenou v plátýnku.
  4. Sýr nezplesniví, když jej zabalíte do papírové utěrky namočené ve slané vodě.
  5. Listovou zeleninu zbavíte nečistoty a kamínků, když ji na 15 minut namočíte do studené slané vody. Potom stačí jen propláchnout pod tekoucí studenou vodou.
  6. Chcete-li, aby jablka, hrušky, či brambory nezhnědly, namočte každý ukrojený plátek do misky s mírně osolenou studenou vodou.
  7. Vajíčka vařená natvrdo neprasknou a budou se lépe loupat, když do vody na vaření přidáte sůl.
  8. Mléko vám může vydržet otevřené v chladničce téměř dvojnásobnou dobu. Stačí, když do nově otevřené krabice mléka přidáte špetku soli.
  9. Jestliže jste nechali kávu v ohřívači příliš dlouho a zhořkla, zneutralizujete tuto pachuť zrnkem soli.
  10. Chuť kakaových nápojů a dezertů zvýrazníte přidáním špetky soli.

Znáte a používáte tyto tipy? Víte o dalších způsobech, jak využít sůl v kuchyni?

=========
KÁVA – POHLCOVAČ PACHŮ
DOMÁCÍ PRÁŠEK DO MYČKY

Related Posts

Domácí prášek na bílé prádlo

Domácí prášek na bílé prádlo

Domácí prášek na praní pro barevné prádlo

Domácí prášek na praní pro barevné prádlo

Domácí prášek do myčky

Domácí prášek do myčky

Dětský pokoj v námořnickém stylu

Dětský pokoj v námořnickém stylu

No Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *