Domácí Baileys

Domácí Baileys

Tento vánoční „mor“ před pár lety vyzkoušel manžel jen tak pro zajímavost. Ten rok jsme ho dodělávali čtyřikrát :-D. A tak se stalo tradicí vyrábět si domácí baileys k vánočním filmům a k pečení cukroví. Jistě si jej můžete udělat kdykoliv během roku, ale nám už pak nechutná tak jako v předvánočním čase.

Potřebujeme:

  • ½ litru mléka
  • ½ litru rumu
  • 2 ks salka (může být i karamelizované)
  • 1 ks pudingu (my používáme kokosový, ale může být i vanilkový)

Postup:

Salko (pokud nemáme karamelizované)  vložíme bez etikety do vody, tak aby byly celé ponořené. Necháme je probublávat 2 hodiny. Salko se takto zkaramelizuje. Z mléka si uvaříme pudink, který necháme zchladnout, ale každou chvilkou jej mícháme, aby se na něm nevytvořil škraloup.

Po vychladnutí surovin vše smícháme dohromady, ideálně v mixéru, a je hotovo. J

Tip:

Když místo rumu použijete dobrou whisky, bude chuť jemnější.

=========
ŠKEBLIČKY
KOŠÍČKY

admin

Related Posts

Košíčky

Košíčky

Škebličky

Škebličky

Ořechy

Ořechy

Oříškové dortíčky

Oříškové dortíčky

No Comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

fptbty

O autorce

Již nějaký pátek jsem mamina dvou holčiček, dvojčátek, vytoužených, doslova vymodlených zvířátek.

Delší dobu jsem rozmýšlela nad projektem, který bych mohla uskutečnit. K tomuto tématu mě dovedlo pár náhodných skutečností, které se objevily v pravou chvíli.

Paktickamama.cz by vám měla poskytnout nejen tipy na výlety, rady v domácnosti, ale i mnoho dalších inspirativních nápadů na které občas natrefím a sama testuji.

Můžete mě také sledovat na Facebooku..

Rubriky