Domácí kečup

Domácí kečup

Naše holky velmi milují kečup, prakticky ke všemu, a asi jako každé dítě. A tak jsem zkusila recept na domácí kečup a i když obsahuje i jablka, tak je přeci jen velmi dobrý a vím přesně z čeho je složen. Zde máte recept.

Potřebujeme:

  • 2 kg rajčat
  • 25 dkg cibule
  • 25 dkg jablek
  • 15 dkg cukru
  • 150 ml octa (8%)
  • 1 lžíce soli
  • 1 špetka mleté skořice
  • 10 kuliček celého černého pepře
  • 3 ks hřebíčku
  • 5 kuliček celého nového koření
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 ks bobkového listu

Postup:

Rajčátka si umyjeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s očištěními jablíčky (i se slupkou) a oloupanou, nahrubo nasekanou cibulí dáme do připraveného hrnce.

Přidáme ocet, cukr a veškeré koření, které si můžeme dát do obalu, který poté snadno vylovíme. Vaříme do zhoustnutí za občasného míchání asi 10 hodinu (podle vodnatosti rajčat).

Po změknutí vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem a poté propasírujeme přes husté síto. Ještě horký kečup nalijeme do skleniček, které následně 20 minut sterilizujeme při 80°C.

=========
Rajčatové čatní
Domácí rajčatový protlak

Related Posts

Zavinovačka pro panenky

Zavinovačka pro panenky

Pečená dýňová semínka

Pečená dýňová semínka

DIY esenciální olejový parfém

DIY esenciální olejový parfém

Domácí prášek na bílé prádlo

Domácí prášek na bílé prádlo

No Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *