Naše holky velmi milují kečup, prakticky ke všemu, a asi jako každé dítě. A tak jsem zkusila recept na domácí kečup a i když obsahuje i jablka, tak je přeci jen velmi dobrý a vím přesně z čeho je složen. Zde máte recept.
Potřebujeme:
- 2 kg rajčat
- 25 dkg cibule
- 25 dkg jablek
- 15 dkg cukru
- 150 ml octa (8%)
- 1 lžíce soli
- 1 špetka mleté skořice
- 10 kuliček celého černého pepře
- 3 ks hřebíčku
- 5 kuliček celého nového koření
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 ks bobkového listu
Postup:
Rajčátka si umyjeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s očištěními jablíčky (i se slupkou) a oloupanou, nahrubo nasekanou cibulí dáme do připraveného hrnce.
Přidáme ocet, cukr a veškeré koření, které si můžeme dát do obalu, který poté snadno vylovíme. Vaříme do zhoustnutí za občasného míchání asi 10 hodinu (podle vodnatosti rajčat).
Po změknutí vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem a poté propasírujeme přes husté síto. Ještě horký kečup nalijeme do skleniček, které následně 20 minut sterilizujeme při 80°C.
=========
Rajčatové čatní
Domácí rajčatový protlak
No Comment