Kaková roláda s mascarpone

Kaková roláda s mascarpone

Tato roláda je můj první výtvor, který jsem upekla při stravování Low-carb. Samozřejmě sladidlo můžete dát i cukr. 🙂

Potřebujeme:

  • 5 vajec
  • sladilo (já použila xylitol)
  • kakao dle chutí a síly kakaa
  • šlehačka
  • mascarpone

Postup:

Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli dokud nevznikne hustý sníh. Následně přisypeme sladilo – já dala asi 2 lžíce xylitolu, ale pro příště buď nedám žádný, nebo jen jednu lžíci. Necháme těsto šlehat do tuhé hmoty. Nakonec postupně přisypáváme prosáté kakao – množství záleží na síle, kvalitě kakaa a také na vaší chuti. Těsto nalijeme na plech a pečeme při 180°C 10-13 min. Hned po vyndání přendáme na studený pečící papír nebo namoženou utěrku a stočíme do rolády.

Mezitím, co roláda chladne, připravíme si krém ze šlehačky a mascarpone, které společně vyšleháme. Je možné přidat sladidlo, ale za mě nebylo třeba.

Po vychladnutí natřeme krém na roládu a zatočíme. Můžeme podávat ozdobené borůvkami, jahodami… vyšlehanou šlehačkou… nebo jen tak, samotné.

=========
Kynuté lívance jako od maminky, babičky
Dort z kysané smetany

Related Posts

Pečená dýňová semínka

Pečená dýňová semínka

Domácí Baileys

Domácí Baileys

Rohlíčky s čokoládovým krémem

Rohlíčky s čokoládovým krémem

Ořechy

Ořechy

No Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *