
Kynuté lívance jako od maminky, babičky
Kynuté lívance byla až do teď moje velká výzva, nikdy se mi prostě nepovedly, vždy chutnaly jako buchta.. :-/ Ale nyní jsem našla recept, který si myslím, že se povede opravdu všem. 😀
Potřebujeme:
- špetku soli
- kostku droždí
- 2 vejce
- 2 lžíce cukru krupice
- 1l mléka
- 3 hrnky hladké mouky
Postup:
Droždí, cukr a trochu mouky smícháme do tekuté formy, do které přidáme asi hrnek ohřátého mléka. Mléko nesmí být teplé ani studené, jinak vám kvásek nevykyne. Tuto směs necháme hezky v teple kynout – já nechala v troubě.
V míse si smícháme hladkou mouku, zbytek ohřátého mléka, špetku soli, vejce a nakonec přilijeme vykynutý kvásek a znovu promícháme. Poté těsto zakryjeme a necháme kynout.
Vykynuté těsto smažíme na oleji a podáváme dle chuti s marmeládou, tvarohem, šlehačkou… My máme nejraději skořici a kysanou smetanu. 🙂
=========
Vaječná omeleta
Smažený sýr bez smažení
No Comment