Kynuté lívance jako od maminky, babičky

Kynuté lívance jako od maminky, babičky

Kynuté lívance byla až do teď moje velká výzva, nikdy se mi prostě nepovedly, vždy chutnaly jako buchta.. :-/ Ale nyní jsem našla recept, který si myslím, že se povede opravdu všem. 😀

Potřebujeme:

  • špetku soli
  • kostku droždí
  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1l mléka
  • 3 hrnky hladké mouky

Postup:

Droždí, cukr a trochu mouky smícháme do tekuté formy, do které přidáme asi hrnek ohřátého mléka. Mléko nesmí být teplé ani studené, jinak vám kvásek nevykyne. Tuto směs necháme hezky v teple kynout – já nechala v troubě.

V míse si smícháme hladkou mouku, zbytek ohřátého mléka, špetku soli, vejce a nakonec přilijeme vykynutý kvásek a znovu promícháme. Poté těsto zakryjeme a necháme kynout.

Vykynuté těsto smažíme na oleji a podáváme dle chuti s marmeládou, tvarohem, šlehačkou… My máme nejraději skořici a kysanou smetanu. 🙂

=========
Vaječná omeleta
Smažený sýr bez smažení

Related Posts

Pečená dýňová semínka

Pečená dýňová semínka

Domácí Baileys

Domácí Baileys

Rohlíčky s čokoládovým krémem

Rohlíčky s čokoládovým krémem

Ořechy

Ořechy

No Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.