Máslové sušenky – nejen na Velikonoce
Máslové sušenky, které můžete upéct s dětmi kdykoliv během roku, nejen na Velikonoce. Těsto je jednoduché, rychle připravené a děti se zabaví nejen vykrajováním, ale také zdobením. A co si děti upečou, to velmi rádi snědí 🙂 .
Potřebujeme:
- 200 g másla (může být i hera, ale klasické máslo je chuťově lepší)
- 60 g moučkového cukru
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktru
- 1 kus citron – šťáva a kůra
- lentilky na ozdobu
Postup:
V mixéru si nejprve vyšleháme cukru s máslem do hladka. Přisypeme mouku se solí a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme citronovou kůru, trochu citronové šťávy a vanilku a těsto lehce promícháme.
Důležité je nechat těsto odpočinout v lednici, zabalené v potravinové fólii alespoň jednu hodinu.
Vykrájené sušenky ozdobíme lentilkami – dodají sušenkách nejen veselejší barvu, ale i o něco lepší chuť. Nebo můžete upéct bez lentilek a po vychladnutí natřít například citronovou polevou nebo čokoládou..
Plech vkládáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 8-10 minut – dokud sušenky nezačnou hnědnout.
No Comment