Octové banánky

Octové banánky

Potřebujeme:

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 180 g moučkového cukru
  • 1/4 lžičky citrónové kůry
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce octa
  • Marmeláda (ideální je rybízová)
  • Čokoládová poleva (Připravíme si ji nad parou – 120 g čokolády na vaření, 100 g másla a dvě lžíce mléka.)

Postup:

Všechny suroviny, kromě čokolády zpracujeme v těsto a vytlačujeme přes masový mlýnek „hady“, které rozdělíme na menší banánky. Pečeme do lehkého nádechu zlatova. Po vychladnutí namažeme marmeládou a namáčíme v čokoládové polevě. Po pár dnech banánky změknou.

Related Posts

Domácí Baileys

Domácí Baileys

Rohlíčky s čokoládovým krémem

Rohlíčky s čokoládovým krémem

Ořechy

Ořechy

Dortíčky s ořechovo-marmeládovou náplní

Dortíčky s ořechovo-marmeládovou náplní

No Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *