Domácí Baileys
Tento vánoční „mor“ před pár lety vyzkoušel manžel jen tak pro zajímavost. Ten rok jsme ho dodělávali čtyřikrát :-D. A tak se stalo tradicí vyrábět si domácí baileys k vánočním filmům a k pečení cukroví. Jistě si jej můžete udělat kdykoliv během roku, ale nám už pak nechutná tak jako v předvánočním čase.
Potřebujeme:
- ½ litru mléka
- ½ litru rumu
- 2 ks salka (může být i karamelizované)
- 1 ks pudingu (my používáme kokosový, ale může být i vanilkový)
Postup:
Salko (pokud nemáme karamelizované) vložíme bez etikety do vody, tak aby byly celé ponořené. Necháme je probublávat 2 hodiny. Salko se takto zkaramelizuje. Z mléka si uvaříme pudink, který necháme zchladnout, ale každou chvilkou jej mícháme, aby se na něm nevytvořil škraloup.
Po vychladnutí surovin vše smícháme dohromady, ideálně v mixéru, a je hotovo. 🙂
Tip:
Když místo rumu použijete dobrou whisku, bude chuť jemnější.
No Comment