Domácí Baileys

Domácí Baileys

Tento vánoční „mor“ před pár lety vyzkoušel manžel jen tak pro zajímavost. Ten rok jsme ho dodělávali čtyřikrát :-D. A tak se stalo tradicí vyrábět si domácí baileys k vánočním filmům a k pečení cukroví. Jistě si jej můžete udělat kdykoliv během roku, ale nám už pak nechutná tak jako v předvánočním čase.

Potřebujeme:

  • ½ litru mléka
  • ½ litru rumu
  • 2 ks salka (může být i karamelizované)
  • 1 ks pudingu (my používáme kokosový, ale může být i vanilkový)

Postup:

Salko (pokud nemáme karamelizované)  vložíme bez etikety do vody, tak aby byly celé ponořené. Necháme je probublávat 2 hodiny. Salko se takto zkaramelizuje. Z mléka si uvaříme pudink, který necháme zchladnout, ale každou chvilkou jej mícháme, aby se na něm nevytvořil škraloup.

Po vychladnutí surovin vše smícháme dohromady, ideálně v mixéru, a je hotovo. 🙂

Tip:

Když místo rumu použijete dobrou whisku, bude chuť jemnější.

Related Posts

Vánoční kouličky z moosgummi

Vánoční kouličky z moosgummi

Zářivé pokusy od Albi

Zářivé pokusy od Albi

Dopis pro Ježíška – šablony

Dopis pro Ježíška – šablony

Kapka medu pro Verunku

Kapka medu pro Verunku

No Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *