Pečená dýňová semínka
Při zpracování dýní jsem řešila, co se semínky, které mi bylo líto vyhazovat. Dýňová semínka mají vysoký obsah vlákniny a jsou plná živin. Pečená dýňová semínka jsou lahodným občerstvením a snadno se připravují.
Je to jednoduché – lžící vyškrábejte semínka z dýně a oddělte semena od vláknitých vláken. Všechno, co je k očištění semen potřeba, je opláchnout je studenou vodou a nechat 10 minut uvařit a následně usušit. Nebo semena namočte na 2 až 3 hodiny do studené vody. Před pražením ještě jednou propláchněte a osušte. Semena ochuťte podle chuti a dejte péct na ca 120°C asi 45 minut! Pro pečení můžete přidat trochu másla nebo oleje.
Pečená dýňová semínka jsou lahodným občerstvením, u kterého můžete míchat různé druhy koření pro různé chutě. Pro jednoduchost použijte jen sůl, ale doporučuji experimentovat například s následujícím kořením:
- Skořicový cukr
- Dýňová směs koření
- Česnekový parmezán
- Chili
- Kari
- a další, fantazii se meze nekladou
No Comment