Zelofleky
Místo šunkofleků jsem začala dělat zelofleky a až na nějaké větší kousky zelí bych řekla, že nepoznáte rozdíl od těstovin. 🙂 A nejlepší na tom je, že zelofleky nemusíte připravovat jen jako klasické šunkofleky, ale můžete si se vším krásně pohrát. Například místo klasického uzeného masa použiji kuřecí nebo vepřové maso, šunku, zapeču se sýrem…
Suroviny:
- zelí
- cibule
- uzené maso
- smetana
- vajíčko
- sůl, pepř
Postup:
Zelí si nakrájíme na na malé kousky – zhruba ve velikosti klasických fleků. Nakrájíme si uzené maso na kostičky a cibuli na drobno a trochu si je předsmažíme, ale opravdu jen trochu.
Nakrájené zelí osolíme, opepříme a promícháme s uzeným masem a cibulí. Přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou s rozšlehaným vajíčkem.
Zapékáme zhruba 40 minut při 180 stupních přikryté a jakmile zelí změkne, necháme ještě dopéci dokřupava.
No Comment