Domácí rajčatový protlak

Domácí rajčatový protlak

Máte nadbytek rajčat a nevíte, co s nimi? Zkuste naprosto jednoduchý recept na rajčatový protlak, který si můžete libovolně upravovat podle chuti a mít tak připravený základ pro další jídla. Čím zralejší rajčata budou, tím více bude protlak sladší.

Na protlak použijte libovolné množství rajčat, dobře je omyjte, odstraňte bubáky a nakrájejte na menší kousky. Nechte je co nejvíce rozvařit. Poté je rozmixujte tyčovým mixérem, propasírujte a ještě nechte zredukovat do požadované hustoty.

Počítejte, že rajčata ztratí zhruba polovinu svého objemu. Osobně jsem přidala i cukr a trochu soli, aby byl v protlaku i konzervant.

Do protlaku můžete přidat různé koření, bylinky, česnek …

Pro delší uchování protlak sterilizujte 20 minut alespoň na 80 stupňů.

=========
Mrkvová polévka
Domácí lučina

Related Posts

Domácí duhový cukrový peeling

Domácí duhový cukrový peeling

Zavinovačka pro panenky

Zavinovačka pro panenky

Pečená dýňová semínka

Pečená dýňová semínka

DIY esenciální olejový parfém

DIY esenciální olejový parfém

No Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *