Zavařená jablka

Zavařená jablka

Letos se díky krásnému letnímu počasí rodilo spousty jablek a nyní je čas sklizně. Krom oblíbeného štrůdlu, zemlbáby, jablečné přesnídávky a dalších dobrot si můžete jablíčka uchovat na zimu a zavařit si je.

Jablíčka oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a naplňte do čistých sklenic, ideálně na zašroubování. Nezapomeňte před naplněním důkladně sklenice umýt. Ideální máte dát je do myčky na nejvyšší teplotu a pustit jej bez mycích prostředků i bez leštidla.

Když máte sklenice naplněné, pořádně je dotáhněte a dejte zavařit. Můžete použít již zmíněnou myčku a to úplně stejně jako při sterilizaci, bez mycích prostředků. Sklenice vždy stavíme víčkem nahoru. Pokud máte různé velikosti sklenic, dejte malé do horního koše, velké pak do spodního. Udržujte odstup sklenic kolem 5ti centimetrů, abyste zabránili případnému prasknutí. Nikdy nenechávejte v myčce další nádobí.

Zavařovat můžete také klasicky v hrnci. Zde je nutné, aby byly sklenice celé pod vodou a hlídání teploty na 80 stupňů. Zavařujeme 20 minut při této teplotě, poté sklenice opatrně vyjmeme, otočíme dnem vzhůru, aby se utěsnilo víčko, a necháme vychladnout.

My využíváme oba výše zmíněné způsoby a to podle toho, kolik čeho máme. 🙂 Máte další typy, jak zavařovat?

Related Posts

Domácí duhový cukrový peeling

Domácí duhový cukrový peeling

Zavinovačka pro panenky

Zavinovačka pro panenky

Pečená dýňová semínka

Pečená dýňová semínka

DIY esenciální olejový parfém

DIY esenciální olejový parfém

No Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *