
Rohlíčky s čokoládovým krémem
Rohlíčky s čokoládovým krémem je naprosto luxusní záležitost. Chutnají božsky, rozplývají se na jazyku a vypadají krásně. Je to mé asi nejoblíbenější cukroví, a i když je trochu pracnější pro jeho křehkost a hůř se skladuje (na krém se již dává jen čokoládová poleva, a tak se skladují ideálně vedle sebe, nikoli v sobě).
Těsto:
- 280 g hladké mouky
- 210 g tuku (hera, máslo)
- 100 g cukru (z moučkového je to lepší)
- 70 g najemno umletých ořechů
Krém:
- 4 vejce
- 200 g krystalového cukru
- 3 lžíce holandského kakaa
- 250 g másla
Čokoládová poleva (já rozpouštím pouze čokoládu nad parou, max. trocha tuku neuškodí, ale důkladně míchejte, aby se spojilo s čokoládou)
Postup:
Vypracujme se z uvedených surovin těsto, které necháme uležet. Poté vykrájíme zvolený tvar – krásně vypadají do tvaru rohlíčků, ale určitě mohou být i kolečka aj.
Připravíme si krém – vejce, cukr a kakao ušleháme nad parou do zhoustnutí – buďte trpěliví, směs se nejprve nebude chtít úplně dobře spojit. Je dobré mít vejce vyndaná na pokojovou teplotu. Směs necháme vychladnout, pomalu přidáme do změklého másla a umícháme do hladka.
Krém dáme do zdobícího pytlíku a zdobíme připravené „sušenky“. Necháme důkladně ztuhnout, nakonec rohlíčky namáčíme do čokoládové polevy.
No Comment