
Vaječná omeleta
Vaječná omeleta je pro mě taková rychlá snídaně, oběd, ale i večeře. Kombinovat můžete se zeleninou, uzeninou, ale můžete ji mít i jako přílohu na chleba.
Potřebujeme:
- vajíčka
- koření
- mouka (hladká, osobně dávám raději špaldovou)
- hořčice
- cibule
Postup:
V hrníčku si vidličkou rozšleháme vajíčko s kořením – sůl, pepř, paprika, kurkuma – vše, co máte rádi. Přidáme dvě malé lžičky mouky (osobně dávám raději špaldovou, ale určitě můžete dát tu, na kterou jste zvyklí, jen doporučuji spíše hladší). Znovu pořádně prošleháme vidličkou. Opečeme na rozehřáté pánvi s trochou oleje. Potřeme plnotučnou hořčicí, dozdobíme cibulí, či jakoukoliv zeleninou. Také můžete omeletu dát na plátek chleba, který taktéž potřeme hořčicí.
Do směsi můžete přidat petrželku, čerstvou papriku, šunku… prakticky cokoliv dle vaší chuti a představivosti.
=========
Krůtí maso s kukuřicí
Smažený sýr bez smažení
No Comment